Project Indonesië

Bukit Lawang Trust is afhankelijk van donaties en giften. Ze hebben een lange ‘wishlist’ om aan de behoeften van modern lesgeven te kunnen voldoen.

Ik wil daarom niet met lege handen aankomen en besloot op de school waar ik werk – OBS Da Vinci Arnhem – een project te starten om geld in te zamelen zodat ik benodigde spullen en materialen mee kan nemen.

Prachtig toch: Kinderen die voor andere kinderen opkomen?!

Voor het schooljaar begon, zat ik al met een paar enthousiaste ouders rond de tafel en wisselde ideeën uit. Ik wilde graag knutselen met kosteloos materiaal. Dit omdat het zo goed als niks zou gaan kosten, maar vooral omdat het milieubewust en duurzaam is, twee hoofdzaken waar ze de lokale mensen in Bukit Lawang in proberen op te voeden. In Bukit Lawang Trust knutselen de kinderen ook veel met kosteloos materiaal. Dat maakt de cirkel rond!

Een paar weken lang werd er door iedereen heel veel kosteloos materiaal verzameld: eierdozen, plastic flesjes, theezakjes, clipjes van blikjes, stof, oude fietsbanden, veren, stenen, doppen, oude tijdschriften, lege verpakkingen enzovoorts.

Een paar ouders namen mij veel werk uit handen door alles voor te bereiden. Zij maakten voorbeelden en verwerkten het ingezamelde materiaal tot heuse kunstwerken.
Toen de voorbereiding klaar was, gaf ik een presentatie aan alle kinderen in de aula van de school. Ik vertelde over Indonesië, wat ik daar ga doen, liet foto’s zien van hoe de kinderen daar naar school gaan en legde het project uit. Alle kinderen luisterden muisstil en wilden mij dolgraag helpen door te knutselen voor Indonesië.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De bedoeling was om alle geknutselde spullen te verkopen op een makt in de aula van de school. Van het opgehaalde bedrag zou ik dan spullen kunnen kopen voor de kinderen daar. Mijn presentatie moet een groot effect hebben gehad want alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 hebben ontzettend hun best gedaan en heel betrokken en enthousiast gewerkt! Die vier weken heerste een speciale sfeer van saamhorigheid bij ons op school. Dit alleen al was een mooie winst.

En toen was de dag van de markt aangebroken. Op donderdag 15 november was de aula van de OBS Da Vinci Arnhem omgetoverd tot een ware Indonesische markt. Compleet met Indonesische traditionele muziek, wierrook en heerlijke hapjes en andere Indonesische lekkernijen. Overigens allemaal gesponsord door ouders die maar al te graag wilden helpen. Heel erg bijzonder!

Het was razend druk en er werd veel gekocht door gulle ouders en kinderen. Ik hield me bezig met de loterij waar ik allemaal gedoneerde cadeaus mocht verloten. Ik voelde mij best wel opgelaten omdat ik vanaf het podium maar al te goed besefte dat iedereen er voor mij was. Natuurlijk voor een goed doel, maar ik heb mij nog nooit zo speciaal gevoeld.

Ongelofelijk hoeveel geld er in een uur tijd is opgehaald! Ik sta er nog steeds versteld van dat 1335 euro het enorme bedrag is wat ik mag spenderen voor Bukit Lawang Trust.
Wat ik echt helemaal super bijzonder vind, is dat er geld blijft binnen stromen. Buren die ervan horen, mensen die niet konden komen maar toch iets willen geven en zelfs kinderen die hun zakgeld bij mij inleveren! WAUW!

IMG-20181115-WA0032

Materialen die voor ons standaard zijn, zijn voor de kinderen daar onbereikbaar en onbetaalbaar. Denk aan kleurpotloden, gummen, knutselmateriaal enz. En dus ben ik ondertussen bezig met een hele leuke taak: inkopen doen!

Bedankt nogmaals aan alle collega’s, ouders en kinderen die dit mogelijk hebben gemaakt!

In de wijkkrant is ook een artikel geplaatst:

https://vredenburg.info/obs-da-vinci-arnhem-zamelde-op-originele-manier-geld-voor-indonesië

 

2 gedachtes over “Project Indonesië

 1. Hoi Anna het ziet er goed uit. Het geeft inderdaad een indruk hoe het was tijdens die weken op school. Iedereen was enthousiast en de resultaten waren super. Die ouders hebben echt een compliment verdiend. Ook de kinderen waren echt betrokken.
  Ik hoop dat je met het geld goede dingen kunt doen.
  Ik ben benieuwd wat je met je met het geld gaat doen.
  Ik lees het nog wel.
  Marian Hendriks.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s